You are here

Cidely Top

Фунгицид

Производ за заштита на растенијата

Authorisation Number: 
25-1607/14 од 31.03.2016.
Составот: 
Формулација: 
Растворливи концентрат (DC)

Секогаш победник против пепелница и дамкавост

Цидели Топ е иновативен фунгицид , кој со својата формулација обезбедува низа предности на производителите.
Цидели топ е формулиран врз база на две активни материи со целосно различен маханизам на делување

  • Системично, трансламинарно и гасовито делување.
  • Голема контрола на сите видови на пепелница, црна дамкавост, антракноза со што се смалува нивната можност да влијаат на приносот 
  • Долг пост ефект ( до 14 дена ) со што се добива поголем интервал помеѓу третирањата
  • Јако превентивно и куративно делување, за поголема флексибилност во примената
  • Широк спектар , кој ја смалува потребата за комбинирање со други производи, пепелница , црна дамкавост, лисна мувла, антракноза, црна трулеж ....
  • Нивото на ( MRL ) овозможува слободна продажба после кратко време
  • Без ризик од резистентност поради новиот механизам на делување

Каренца 3 дена за домат, краставица, диња, лубеница, јагоди на отворено и во затворен простор

Јагода

Диња

Домати

Краставица

Лубеница

Тиквата

  • Во случај на труење веднаш престанете со работа, повикајте лекар на Клинички центар, Скопје, Клиника за токсикологијa (02 314 76 35), 24 часовна дежурна служба, или брза помош (194), и да се донесе оваа етикета и упатство за употреба.