You are here

Folio Gold 537,5 SC

Последно ажурирање:
01.10.2017

Фунгицид

Производ за заштита на растенијата

Authorisation Number: 
17-1768 од 9.04.2015. и 25-645/16 од 10.06.2016.
Составот: 
Формулација: 
Kонцентрирана суспензија ( SC )

Збир на квалитет и успех
Системично контактен фунгицид
• Делување на два начини, системично и контактно
• Врвен за најважните болести Пламеница, Дамкавост и Сиво гниење
• Metalaksil – mefenoksam одлични куративни особини за сузбивање на
пламеницата до 48 сати од инфекција
• Добра отпорност на испирање од дождови, навлегува во растенијата и е
сигурен за само 1 саат.
• Високо системичен со изразено движење, го прати бујниот пораст на растенијата,
при што дава одлична заштита за младите органи на растението.
• Долго куративно и резидуално делување
• Hlortalonil – одлично делување на Alternaria – дамкавост
• Одлична површинска заштита со таканаречен multi site начин на делувањеЗбир на квалитет и успех
Системично контактен фунгицид
• Делување на два начини, системично и контактно
• Врвен за најважните болести Пламеница, Дамкавост и Сиво гниење
• Metalaksil – mefenoksam одлични куративни особини за сузбивање на
пламеницата до 48 сати од инфекција
• Добра отпорност на испирање од дождови, навлегува во растенијата и е
сигурен за само 1 саат.
• Високо системичен со изразено движење, го прати бујниот пораст на растенијата,
при што дава одлична заштита за младите органи на растението.
• Долго куративно и резидуално делување
• Hlortalonil – одлично делување на Alternaria – дамкавост
• Одлична површинска заштита со таканаречен multi site начин на делување

Грав

Грашок

Диња

Домати

Компир

Краставица

Кромид

Лубеница

  • Во случај на труење веднаш престанете со работа, повикајте лекар на Клинички центар, Скопје, Клиника за токсикологијa (02 314 76 35), 24 часовна дежурна служба, или брза помош (194), и да се донесе оваа етикета и упатство за употреба.