You are here

Nordox 75 WG

Последно ажурирање:
01.07.2018

Фунгицид

Производ за заштита на растенијата

Authorisation Number: 
17-1186 од 25.09.2014.
Составот: 
Формулација: 
Водорастворливи гранули WG

Подобрен, долготраен и сигурен!
Превентивен, контактен фунгицид
• Бакарен оксид од неорганско потекло, со оргинална формулација
• Стабилен на сонце и не подложи на фоторазградување, постојан на високи
температури и отпорен на испирање
• WG формулацијата му овозможува едноставност во неговата примена (не праши,
одлично се раствара и не таложи).
• Ниска количина на примена, економичен
• Одлични својства на редистрибуција, што му овозможува подобро и подолго
задржување на растенијата, за разлика од останатите бакари
• Извонреден во сузбивањето на презимувачките форми на причинители на
болести, (доцна во есен и рано во пролет)
• Широка примена во овоштарството, градинарството и виновата лозаПодобрен, долготраен и сигурен!
Превентивен, контактен фунгицид
• Бакарен оксид од неорганско потекло, со оргинална формулација
• Стабилен на сонце и не подложи на фоторазградување, постојан на високи
температури и отпорен на испирање
• WG формулацијата му овозможува едноставност во неговата примена (не праши,
одлично се раствара и не таложи).
• Ниска количина на примена, економичен
• Одлични својства на редистрибуција, што му овозможува подобро и подолго
задржување на растенијата, за разлика од останатите бакари
• Извонреден во сузбивањето на презимувачките форми на причинители на
болести, (доцна во есен и рано во пролет)
• Широка примена во овоштарството, градинарството и виновата лоза

Јаболко

Винова лоза

Домати

Коскесто овошје

Краставица

Лубеница

Маслиново

Праска

Тиквата

  • Во случај на труење веднаш престанете со работа, повикајте лекар на Клинички центар, Скопје, Клиника за токсикологијa (02 314 76 35), 24 часовна дежурна служба, или брза помош (194), и да се донесе оваа етикета и упатство за употреба.