You are here

Ortiva Top

Фунгицид

Производ за заштита на растенијата

Authorisation Number: 
17-1442 од 16.04.2015.
Составот: 
Формулација: 
Kонцентрирана суспензија ( SC )

Решение за многу проблеми

Ортива Топ е нов фунгицид со широк спектар , кој содржи две активни материи со различен механизам на делување, со двојно поголема ефикасност против најважните причинители на болести во градинарското производство.

Ортива Топ содржи азоксистробин  кој силно делува против пепелница , пламеница, црна дамкавост, антракноза, дамкавост , како и дифеконазол високо системична активна материја која покрај превентивното, има високо системично делување против причинителите на пепелница , црна дамкавост, септориа,  антракноза , ризохтониа и останати болести.

Карактеристики и начин на делување

  • Широк спектар ( пепелница, пламеница, црна дамкавост, рѓи, сива дамкавост... )
  • Превентивно и куративно делување, со трансламинарно и високо системично делување
  • Двоен механизам на делување, со што се исклучува можноста за резистенција
  • Контрола на патогените во целиот нивен животен циклус, го спречува развојот на мисцелијата и спорулацијата на габите
  • Без штетно влијание врз инсектите кои опрашуваат
  • Флексибилен период на употреба
  • Позитивен ефект врз принос благодарејки на азоксистробин

 

Домати

Кромид

Модар патлиџан

Морков

Шеќерна репка

  • Во случај на труење веднаш престанете со работа, повикајте лекар на Клинички центар, Скопје, Клиника за токсикологијa (02 314 76 35), 24 часовна дежурна служба, или брза помош (194), и да се донесе оваа етикета и упатство за употреба.