You are here

Vertimec 018 EC

Инсектицид

Производ за заштита на растенијата

Authorisation Number: 
17-1114 од 18.12.2014.
Составот: 
Формулација: 
Kонцентрирана емулзија ( EC )

Сјајно решение за повеќе проблеми!

Овошки

Акаро-инсектицид со широк спектар на делување
• Признаен, применет и регистриран во многу култури
• Изразито трансламинарно делување што е посебно важно за сузбивање на инсекти, како што се минери
• Најдобар избор за крушкина болва
• Отпорен на испирање после 2 сати од третирањето
• Има долготрајно резидуално делување, со стварање на депозит во растителното ткиво, кој постепено го ослободува, до 30 дена од аплицирањето
• Селективен према предатори и паразити, и погоден за интегрална заштита
• Кратка каренца Каренца 3 дена за диња, лубеница, краставица и пиперка 7 дена за домат, малини, капини 14 дена за крушки, праски, нектарини, салати, рукола 28 дена за јаболка и винова лоза

Винова лоза

Домати

Краставица

Купина

Лубеница

Малина

Нектарина

Пиперка

Праска

Салата

  • Во случај на труење веднаш престанете со работа, повикајте лекар на Клинички центар, Скопје, Клиника за токсикологијa (02 314 76 35), 24 часовна дежурна служба, или брза помош (194), и да се донесе оваа етикета и упатство за употреба.