Divident Formula M

Последно ажурирање:
01.06.2017

Средства за третирање на семе

Производ за заштита на растенијата

Authorisation Number: 
17-1112 од 24.12.2014.
Составот: 
Формулација: 
Концентрирана суспензија за третирање на семе ( FS )

Обезбедете го најдоброто
за вашата пченица!
Системичен фунгицид за болести на семе
Концентрирана суспензија за третирање на семе ( FS )
• Фунгицид за третман на семе од житарици, чија цел е спречување на
зараза на што туку поникнатите растенија, како и од патогените во почвата
• Високо квалитетна формулација која обезбедува добра и рамномерна
покриеност на семето.
• Цврсто се лепи за семето, не се лупи и не создава прашење во текот на
манипулацијата со истото.
• Не влијае на клијавоста на семето и при подолго чување.
• Не влијае негативно на порастот на растенијата, како останатите средства,
а со тоа и формирањето на склопот е побрз и рамномерен.Обезбедете го најдоброто
за вашата пченица!
Системичен фунгицид за болести на семе
Концентрирана суспензија за третирање на семе ( FS )
• Фунгицид за третман на семе од житарици, чија цел е спречување на
зараза на што туку поникнатите растенија, како и од патогените во почвата
• Високо квалитетна формулација која обезбедува добра и рамномерна
покриеност на семето.
• Цврсто се лепи за семето, не се лупи и не создава прашење во текот на
манипулацијата со истото.
• Не влијае на клијавоста на семето и при подолго чување.
• Не влијае негативно на порастот на растенијата, како останатите средства,
а со тоа и формирањето на склопот е побрз и рамномерен.

'Рж

Јачмен

Пченица

  • Во случај на труење веднаш престанете со работа, повикајте лекар на Клинички центар, Скопје, Клиника за токсикологијa (02 314 76 35), 24 часовна дежурна служба, или брза помош (194), и да се донесе оваа етикета и упатство за употреба.