Maxim Extra 050 FS

Средства за третирање на семе

Производ за заштита на растенијата

Authorisation Number: 
17-349/2 од 11.03.2011. и 17-933 од 19.06.2014.
Составот: 
Формулација: 
Kонцентрирана суспензија за третман семе (FS).

bezbedna-primena-tretitanog-semena-syngenta-setva

Партнер од доверба. Без конкуренција !


​• Фунгицид со системично и контактно делување за третирање на семе
• Ефикасно ги сузбива болестите кој придонесуваат до трулеж и пропаѓање на семето и младите растенија во време на ртење, поникнување и формирање на склоп
• Обезбедува брзо и рамномерно поникнување на растенијата и формирање на оптимален склоп и во непогодни услови
• Со чување на правилен склоп и здрави на растенијата, го обезбедува приносот и квалитетот
• Ги штити младите растенија додека потполно се развијат
• Не делува негативно на клијавост на семето и при подолго чување
Seedcare третирање на семе Syngenta
 

Житни култури

  • Во случај на труење веднаш престанете со работа, повикајте лекар на Клинички центар, Скопје, Клиника за токсикологијa (02 314 76 35), 24 часовна дежурна служба, или брза помош (194), и да се донесе оваа етикета и упатство за употреба.